start Programy i Projekty Pomoc Żywnościowa PODPROGRAM 2018 – EFEKTY

PostHeaderIcon PODPROGRAM 2018 – EFEKTY

  1. W ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa - Podprogram 2018, który był realizowany w okresie sierpień 2018 - czerwiec 2019 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Ciechanowie.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących pomocy i posiadających niskie dochody. Przekazywane były następujące produkty: makaron, ryż, mleko UHT, ser, cukier, olej, szynka drobiowa, fasola biała, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki, powidła śliwkowe, kasza gryczana, pasztet wieprzowy, gołąbki w sosie pomidorowym, herbatniki, kabanosy, filet z makreli, szynka wieprzowa.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 575 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydanych zostało:
  • 27,86 ton żywności,
  • 2875 paczek.
  1. W ramach Podprogramu 2018 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 4 warsztatach edukacyjnych: „Jak przemycić warzywa do potraw”, „Mądrze kupuję nie marnuję”, „Finansowo silni”, „Warsztaty żywieniowo-dietetyczne”, w których wzięło udział 51 osób.